Varför du borde besöka Norrland

I den förra artikeln började vi att skriva om varför en resa till ishotellet i Jukkasjärvi kan vara en av de absoluta höjdpunkterna under din semester – någonsin. Och därför vill vi fortsätta skriva om vad du behöver tänka på om du funderar över att åka dit någon gång. Det finns flera sätt att ta sig dit vare sig du vill åka tåg eller flyg. Men om du vill ha en balans mellan något billigt och att åka bekvämt rekommenderar vi dig en kombination av de två. För att ta dig från din hemstad till Arlanda kan du till exempel åka buss och tåg. För att sedan ta flyget upp till Kiruna och sedan åka bil eller buss till ishotellet. Det gör resan billigare och det blir också roligare att åka dit. När du väl är i Kiruna så kan du helt enkelt ta bussen från staden till Jukkasjärvi som tar ungefär 30 minuter. Och bussen stannar precis utanför hotellet och kostar runt 45 kronor.

Var ska du bo vid ishotellet

Det givna svaret kanske är att du ska bo inne i ishotellet. Men faktum är att det är väldigt dyrt att bo inne i ishotellet varför du kanske vill fundera på vilka andra alternativ som finns. Och när du konkurrerar med andra väldigt rika personer runt om i världen över ett begränsat antal rum – max 60 stycken rum samtidigt – så kan det vara svårt att hitta något i rätt prisklass. För att ge dig en uppskattning om priserna från de billigaste till dyraste så kommer de billigaste rummen att kosta dig runt 2 500 kronor per person. Men de dyraste rummen som du ofta ser i tidningar kostar runt 4 2000 kronor och uppåt.

Paketerbjudanden

På grund av de dyra priserna och den begränsade tiden du kan besöka ishotellet så väljer flera personer att köpa paketerbjudanden där de endast sover en natt inne i ishotellet för att sedan bo i ett närliggande hotell som är lite varmare. De rummen är också dyrare men de är betydligt billigare än att bo inne i ishotellet. Det gör att du också kan planera in något annat i närheten av staden när du väl är på besök.

Få ner kostnaden

Du kan helt enkelt att välja att besöka ishotellet utan att sova över där inne. Och det är fullt möjligt att få en känsla över hela ishotellet utan att faktiskt stanna där över natten. Under vintern så finns det guidade turer två gånger om dagen på svenska och engelska som startar klockan 12.00 och 16.00. De är öppna för allmänheten och kostar runt 350 kronor per person. Det är ganska dyrt men inte alls lika dyrt som att faktiskt bo inne i ishotellet över en natt. Under den guidade turen får du se hur de går tillväga för att bygga ishotellet och lära dig mer om vilken design de använder sig av och varför. Du kanske delar den guidade turen med personer som faktiskt kommer att sova inne i ishotellet men efter den guidade turen kan du promenera runt själv och ta en drink vid Isbaren.

Comments are Closed