Superkul i Norrland

Att åka hundsläde är bara en av många spännande aktiviteter som går att göra i Norra Sverige. Här åker du fram i racerfart genom de spektakulära fjällen med hissnade vyer över snötäckta landskap. Det finns många företag som arrangerar möjligheten för privatpersoner att åka hundsläde varje år. Från dagsturer på 30 minuter, till flera dagar långa resor. Att åka hundsläde genom vildmarken tar dig närmare naturen och den svenska skönheten. Och har du tur kanske du stöter på vilddjur på din väg som älg, ren eller lo. Bonuspoäng om du får se norrsken under din resa.  

Hajka under vintern

Älskar du att hajka under våren och sommaren men vet inte vad du ska göra under vinterhalvåret? Du har tur. För nu finns det nämligen möjlighet för alla som kan och vill att åk iväg för en snöhajk. Att snöhajka är precis som att hajka som vanligt, förutom att du får bära speciella skor som är anpassade för vinterhalvåret. Du välja att snöhajka på många platser i Norrland. Men kanske mest populärt är det vid Kebnekaise. Men även Kungsleden bjuder på vackra leder även under vinterhalvåret. Det finns flera stugor som håller öppet längst stigarna även under vintertid. För de mer rutinerade hajkarna kan man välja att ta sig till nationalparken i Sarek som kräver lite mer av de som väljer att hajka där. Och du kommer också behöva sätta dina kunskaper kring att bygga en igloo på prov.  

Pimpla från frusna sjöar

Att fiska har länge varit en lång tradition i Sverige. Och vi älskar att fiska – året runt. Men att det är så enkelt att fiska under vintern känner kanske inte alla till. Men faktum är att det är, och har aldrig varit, enklare än nu. Därför rekommenderar vi dig att pimpla från frusna sjöar. Om du aldrig har åkt ut på en fisketur någon gång så kanske det nu är dags för att du fiskar på riktigt – under vintern. Det hela är väldigt enkelt: du tar dig ut på en frusen sjö, borrar ett hål i isen och fiskar precis som vanligt. Det finns tusentals sjöar och åar i Sverige. Från Skåne upp till Dalarna, Västerbotten och upp till Norrland. Och på alla de platserna kan du testa på att pimpla. Sätt dig sedan ner på din rådjurspläd och vänta på att du får napp. Superkul!

Tillfredsställ din äventyrslystna sida

Tillfredsställ din mer äventyrslystna sida och åk snöskoter genom de snötäckta landskapen. Det är bara en av de adrenalinfyllda aktiviteterna som finns i norra Sverige. En snöskoter lär man sig snabbt att köra och kräver inte en uthållighet som andra vinteraktiviteter som skidåkning eller snöhajkning kräver. Det gör det till en perfekt utflykt för en familj som vill utforska den vilda naturen i Norrland. Flyg in till Luleå och spendera ett par dagar under en snöskoters-expedition som tar dig genom skogen, frusna sjöar och upp på bergen. Det här är någonting som hela familjen kommer ha roligt under. Oavsett vilken ålder. Och du har självklart följe av en erfaren guide som hjälper dig om någonting skulle hända.

Comments are Closed